זה כבר מספר שנים שחברות אינטרנט מספקות שירותי ניהול מדיה חברתית עבור עסקים ובצדק, מדובר בצורך עסקי אמיתי וחשוב, מי שלא שם לא קיים. מרבית העסקים צריכים איזה רמה מינימלית של נראות במדיה חברתית , יש עסקים שצריכים יותר ויש פחות, כמו כן גם הבחירה של המדיום הנכון היא קריטית , ז”א איזה רשת חברתית מצדיקה את השקעת המשאבים המירבית ואילו פחות אם בכלל, למשל חברות אבטחת מידע פחות צריכים ניהול של פרופיל בסנאפצ’אט, ויקבלו הרבה יותר תועלת וחשיפה רלוונטית ברשת חברתית כמו לינקדאין.

לניהול עמודי פייסבוק יש הצדקה כלכלית והצדקה עסקית רבה, גם אם רק מדובר בזמן העבודה שזה חוסך לעסק, הידע והמקצועיות של איש מדיה חברתית שמכיר את התנאים והסכנות והשינויים שיש בכל רשת חברתית ברמה השבועית. החסכון הכספי והרווח האופציונאלי בניהול קמפיין נכון לעומת ניהול קמפיין רבוי טעויות של מתחילים ועוד לא מעט יתרוונת שנוכל למצוא בקלות.

עם זאת בכדי להבין את ההצדקה העסקית של נותן שירות/מוצר או עסק בכללי יש כמה שאלות מנחות:

האם השירות או המוצר שאני מספק נותן ערך אמיתי?

כמה ידע או מקצועיות צריך בכדי לספק את השירות שאני מציע?

מה הם החלופות האפשריות עבור השירות או המוצרים שאני מציע?

עד כמה השירות או המוצרים שלי תלויים בגורמים חיצוניים בכדי לתפקד ?

במקרה של ניהול עמודים עסקיים בפייסבוק אפשר לתת כמה תשובות שלא יהיו נוחות לאוזן של מנהלי מדיה חברתית. בשורה התחתונה פייסבוק כחברה רוצה לספק ממשק קל, נוח ובעיקר זול לבעלי עסקים כך שיוכלו לשווק את עצמם עם מינימום גורמים מטווחים שמעלים את המחיר, וכמובן שהרבה מאוד עסקים מנהלים לעצמם את העמודים העסקיים או את הקמפיינים הממומנים. המגמה הנראית לעין היא שהמערכת פרסום של פייסבוק נהיית קלה יותר ואפקטיבית יותר כך שהצורך למנהלי מדיה חברתית פוחת עם הזמן.

אז להתחיל לחשוב על הסבת מקצוע?

אל תבינו אותי לא נכון, אני לא רואה שהמקצוע הזה יעלם בשנים הקרובות במיוחד כאשר מדובר בקמפיינים מורכבים ועלויות פרסום גבוהות, אין תחלופה לידע ומקצוענות של מי שמשקיע את מרבית שעות העבודה שלו לתחום מסויים, אבל כן הייתי מנסה למצוא דרך ליצור ערך מוסף או לדעת לבחור לקוחות שבאמת צריכים ניהול מדיה חברתית ולא לפנות לעוד בעל עסק קטן שרוצה שיהיו לו לייקים כי למתחרה יש.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *