WP VS WIX הקרב האחרון, 

קידום אתרים בוויקס או וורדפרסנראה שקיים וויכוח שלא נרגע בין מקדמי אתרים בנושא של קידום אתרי וויקס, להרבה מקדמים יש דעה נחרצת בנושא האם ניתן לקדם אתרי וויקס באותה רמה כמו שניתן לקדם אתרי וורדפרס (כל מקדם שיאמר לכם שלא ניתן לקדם אתרי וורדפרס הוא לא כנראה שתוי). כמו שניתן להבין אין דעה רווחת בנושא, לדעתי יש רוב למקדמים שתומכים בוורדפרס אבל לא עשיתי סקר רשמי. בכל מקרה קיימים לא מעט מקדמים שטוענים שניתן לקדם אתרי וויקס (גם בתחומים תחרותיים). במקום לכתוב עוד פוסט שמציג דעה סובייקטיבית החלטתי לבדוק ולראות את המגבלות שכל פלטפורמה מציבה בפני מקדמי אתרים, וכך לתת לכל אחד שקורא את הפוסט להחליט אם ניתן לקדם בוורדפרס ובוויקס באותה הרמה.

 

 

תוכן עניינים

היתרונות של וויקס, האם ניתן לקדם אתר וויקס?

למרות שמקדמים רבים הם חסידי וורדפרס (וגם אני אחד מהם) יש רגע שחייבים להיות הוגנים ולומר שגם לוורדפרס יש חסרונות בהשוואה לוויקס, החסרונות

עלויות התחלתיות נמוכות

זה סעיף בעייתי, מבחינת העלויות ההתחלתיות בהחלט לוויקס יש יתרון (בהנה שאתה לא בונה אתר וורדפרס בעצמך ומשלם למפתח אז יש לוויקס יתרון משמעותי, מכיוון שהתמחור נמוך למדי (החל מ 4.5$ לחודש לאתר יחיד, ולא רק זה זה גם כולל את האחסון שזה סגאה אחרת גמרי שגם היא דורשת לא מעט ידע וזמן בכדי לקבל ביצועים אופטימליים במחינת חווית משתמש וקידום אתרים.

מצד שני אם בוחנים את העלויות לאורך תקופת זמן ממושכת יותר ייתכן ונראה תמונה שונה למדי, מכיוון שככל שעובר הזמן מבינים שהמגבלות של וויקס משמעותיות ולא מצליחים להמנע מהאופציה של בניית אתר חדש במערכת גמישה יותר.

פשטות ההקמה של אתר WIXבניית אתר וורדפרס

וויקס עושים מאמצים גדולים מאוד שההקמה הראשונית תהיה כמה שיותר קלה ופשוטה, ללא התעסקות עם התקנה או אחסון , למעשה לא צריך שום ידע בקוד, ובאופן כללי לא צריך הרבה יותר מדופק בסיסי.

 

המגבלות של וורדפרס

בקצרה אפשר לומר שאין מגבלות מהסיבה הפשוטה שוורדפרס זה מערכת קוד פתוח ויש גישה מלאה לקוד ולשרת, למעשה המגבלה העיקרית בוורדפרס היא המגבלה של יכולות המתכנת או המגבלה התקציבית.

 

היתרון האולטימטיבי של וורדפרס – הקהילה

המגבלות של וויקס או הפעולות שניתן לעשות עם וורדפרס ולא ניתן לעשות עם וויקס הם רבות, הנה ריכוז של מספר פעולות שעוזרות לקידום האתר באופן ישיר או עקיף, תחליטו בעצמכם אם אלו אפשרויות שחשובות לכם כמקדמי אתרים או שאין לאפשרויות הללו חשיבות מבחינת קידום.

לבחור מיקום (מדינה) של שרת האחסון

מקדמים רבים רוצים לבחור את מיקום השרתים, הן משיקולי SEO והן משיקולים של חווית משתמש ומהירות טעינת אתר. לוויקס יש מערכת CDN ובגדול אין בעיית מהירות טעינה, אבל עדיין אין בחירה או חופשיות כאשר רוצים לבחור מיקומים פיזי של שרתים.

הוספת תגיות קנוניקל או שינוי תגיות קנוניקל לעמוד מסויים

אין גישה חופשית לתגיות ב HEAD כולל תגית CANONICAL, לרוב אין זה חלק מעבודת קידום שוטפת אך כחלך מיכולת השליטה גם כאן לוורדפרס יש יתרון משמעותי מול וויקס שהשליטה בקוד היא חלקית.

שליטה מלא בתגיות המטא ובתוכן שנמצא בתוך ה<head>

וויקס אכן דואגים למרבית התגיות החשובות (כולל OpehGraph, description, title) אבל אין שליטה מלאה באזור ה <HEAD>.

ביצוע הפניות 301, 302 בעזרת כללים (rewritecond /rewrite rule)

למעשה נושא ההפניות יכול להתבצע בכמה מישורים, הראשון הוא הפניות ברמת השרת על ידי קובץ htaccess. , אפשרות נוספת להפניות היא בעזרת תוספים המאפשרים לבצע הפניות ישירות ממערכת הניהול של וורדפרס. היתרון נהיה משמעותי  כאשר צריך לבצע כמות משמעותית של הפניות זאת ניתן לעשות בקלות יחסית בעזרת rewrite rule או rewritecond, פקודות הקובעות כללי הפניות כמו למשל: להפנות סאבדומיין לתיקייה, להפנות תיקייה שלמה לעמוד הבית או לתיקייה אחרת, להפנות פרמטרים מסויימים חזרה לעמוד הבית או לאותו עמוד בלי הפרמטר, להפנות את כל עמודי האתר שיהיו עם WWW או בלי WWW ועוד, הסעיף הזה יכול להיות קריטי במקרים מסויימים ועלול לחרוץ גורלות מבחינת רמת הקידום. אם זה נראה קטנוני, חכו עד שתמצאו את עצמכם במצב שאתם צריכים להפנות 50,000 דפי אינטרנט באופן ידני כי אין אופציה לקבוע כללים או הפניות רוחביות.

יצירה של Sub domains או Directories

במקרים רבים נרצה לפתוח סאב דומיין לכל מיני צרכים למשל בשביל ליצור מאגר מידע נפרד kb.domain.com, או סאב דומיין נפרד עבור פורום: forum.domain.com. באותה מידה ניתן לבנות אתר נוסף (נפרד) תחת תיקייה של האתר, למשל אפשר לבנות אתר נוסף בשפה אחרת: www.domain.com/fr או להפריד את הבלוג: www.domain.com/blog.

 

לשנות או להוסיף הגדרות CACHE

על החשיבות של שימוש בCACHE (מטמון או עותק שמור) שווה להשקיע משפט או שניים, השימוש בCACHE מאפשר טעינה מהירה יותר של העמודים ושיפור חווית המשתמש כיוצא מזה, בנוסף יש חסכון במשאבי שרת, רוחב פס שמתורגם לחסכון בעלויות אחסון חודשיות, זה מתשנה לפי סוג הCACHE ורמות השימוש בו, החל מclient side cache אשר שומר קבצים במכשירים של הגולשים בכדי שהכניסות הבאות יהיו עם זמני טעינה מהירים יותר, שמירה של גרסה סטטית של עמודים דינמיים, ועד לשמירה של אובייקטים כמו שאילתות SQL החוסכות ביצוע רב של אותה שאילתא.

אתה אומר שוויקס לא משתמשים בCACHE?

אז זהו שכן הם משתמשים אבל CACHE זה דבר שצריך להגדיר ולהתאים לפי סוג האתר, סוג התוכן, תדירות העדכונים באתר, שימושים וכו'. כמו שהזכרתי מקודם, סך הכל מהירות האתרים בוויקס היא סבירה (אולי אפילו מעל לממוצע) שזה יכול לחסוך לא מעט כאבי ראש למי שלא מתמצא בתחום וקונה חבילת אחסון שיתופי בגודאדדי ומתקין 50 תוספים, ואז מתפלא למה האתר שלו לא זז. רוב המקדמים לא עוסקים בשאלות של סוג הCACHE אך אין וויכוח שההשפעה של מהירות האתר היא כזו שאי אפשר להתעלם ממנה. העבודה עם וורדפרס ואחסון בשרת ייעודי או VPS מאפשר חופש מבחינת הגדרות CACHE וניתן להתקין reverse proxy כמו vanrish cache, אפשר ליצור קבצים סטטיים עבור קבצים דינמיים, ניתן לאפשר דחיסת GZIP, התאמה לCDN, טעינה עצלה של תמונות (lazy load) ועוד.

שליטה בקובץ robots.txt

קובץ ROBOTS אומר למנועי חיפוש איזה עמודים ניתן לאנדקס (להציג או לא להציג בתוצאות החיפוש), במקרים רבים נרצה לחסום חלק או את כל האתר, למשל עמודי נחיתה עם תוכן כפול, עמודים המשכפלים את עמוד הבית, עמודים בבנייה שרוצים לתת גישה רק למי שמקבל את הכתובת באופן פרטי.

יצירת Shortcodes

מה זה SHORTCODE? 

שורקטוד זה שורת טקסט קצרה בתוך סוגריים מרובעים שתציג קוד אחר בכל מקום שנוסיף אותה בעורך הויזואלי של וורדפרס, למשל [myamazingshortcode] יציג קוד אחר לגולשים. המטרה היא פיתוח עמודי תוכן עשירים יותר בקלות, למשל ניכל ליצור שורטקוד של שעון , או לוח שנה או קוד למודעות, שיהיה אפשר להטמיע בקלות.

יצירה של SHORTCODE ניתן לעשות בעזרת תוסף או בעזרת עריכה של קובץ functions.php  או בעזרת כלי און ליין ליצירת שורטקוד.

מה אפשר לעשות עם תוספים של וורדפרס שאי אפשר לעשות עם וויקס

בוורדפרס יש כמות רצינית של תוספים (53,000 נכון לאוקטובר 2017) והתוספים הללו נותנים הרבה מאוד אפשרויות שאין בוויקס, הנה כמה מהם:

  • לקבוע תגיות OpenGraph שונות עבור פייסבוק, ותגיות מטא שונות עבור גוגל
  • עריכת קבוצתית של כותרות מטא
  • יצירת תבנית לכותרות מטא
  • (בעזרת Yoast SEO)
  • תרגום אתר לשפות הכולל תגית hreflang בעזרת תוספים כמו Polylang, WPML
  • הוספת צ'אט Simple AJAX chat
  • הוספת פורום wpForo
  • הוספת קישורים פנימיים באופן אוטומטי עם SEO Auto links (לא בהכרח מומלץ).
  • שינוי גדלים של תמונות WWE image optimizer
  • הוספת תגיות ALT באופן גורף לתמונות Automatic image ALT attributes
  • הוספת זום אוטומטי לתמונות Image zoom
  • בניית חנות אינטרנטית בעזרת WooCommerce

 

קידום אתרי וורדפרס מול וויקס שורה תחתונה

כל מקדם יחליט בעצמו אם המגבלות שוויקס מציבה בפני מקדמים הם מגבלות משמעותיות או זניחות עבור עבודת הקידום שלו, אם עבודת הקידום שלכם כוללת (רק) עריכה של תגיות מטא (כותרות ותיאורים), הוספת עמודי תוכן ובניית קישורים פנימיים וחיצוניים אז וויקס יכול לעבוד לכם, רק אל תצפו להגיע לעמוד ראשון בביטויים כמו "Online seo course" או "Hotels", אם אתם רואים את עבודת הקידום בתחום רחב יותר שדורש הבנה במוצר, בחווית משתמש, בהבנת צרכי הגולשים, ויצירת ערך מירבי בתחום אז וויקס היא לא הפלטורמה עבורכם.

בסופו של דבר במידה והתקציב החודשי של בעל העסק הוא נמוך האופציה של אתר וויקס היא אופציה סבירה ובהחלט פתרון טוב, רק חשוב להיות מודע מראש למגבלות של המערכת ולא לצפות לאתר מורכב מדי או איזה יתרון משמעותי במנועי החיפוש. למקדמים שחושבים אם לקחת פרוייקטים של קידום אתרי וויקס או לא, מצד אחד לא פשוט לוותר על הכנסה/לקוח אבל בשביל לשמור על יושרה מקצועית אתם צריכים לענות על השאלה באופן אמיתי עד כמה שאתם יכולים – "האם ניתן לקדם בנישה הזו אתר עם המגבולת הקיימות?" במידה והתשובה חיובית יש עבודה, במידה ולא עדיף להציע את האופציה השנייה והיא בניית אתר חדש, ללקוחות לא נעים לשומע את האופציה הזו אבל במקרים רבים זה בלתי נמנע וכל היאחזות באלטרנטיבה הזולה תעלה ביוקר בסופו של יום.

*אם יש עוד אופציות שניתן או לא ניתן לעשות עם וויקס, אתם מוזמנים להגיב או לשלוח מייל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *