להרבה מאוד אנשים קיים החלום של לעבוד באופן עצמאי לבד מהבית ולייצר הכנסה  נוספת "מהצד"  או הכנסה נוספת מספיק גבוהה כך שלא יהיו צריכים להיות שכירים ולדאוג להגיע למשרד בזמן, פקקים, להיות נחמדים לבוס, שיפטרו אותם או אפילו לטייל מסביב לעולם בזמן שעובדים דרך המחשב הנייד. את "החלום" הזה השגתי כבר לפני כמה שנים, ואני חייב להודות שזה לא כזה חלום ורוד כמו שחשבתי שזה יהיה, מסתבר שאנחנו יצוריים חברתיים, אנחנו צריכים אנשים סביבנו, גם אם הם לא הכי נחמדים כמו שהיינו רוצים. אבל עדיין לא הייתי מוותר בקלות על הידע והיכולות שרכשתי עם השנים ועל העצמאות שיצרתי לעצמי שאיפשרו לי להתפרנס רק בעזרת המחשב שלי וחיבור לאינטרנט מהיר.

תוכן עניינים

באמת אפשר לייצר הכנסה מהבית בעזרת האינטרנט?

מוכרי החלומות

האפשרות לייצר הכנסה מהבית דרך האינטרנט נשמעת להרבה דמיונית , חלום או סוג של אשלייה שמוכרים כל מיני קורסים מפוקפקים באינטרנט שמבטיחים לכם לעשות הון תוך זמן קצר , מעט מאמץ ולא מעט כסף שתצטרכו לשלם בשביל לקנות את ה"קורס הסודי" שהם פיתחו וכל כך רוצים לשתף אותו איתכם. בקיצור – ממליץ להתרחק ממוכרי החלומות באינטרנט.

עבודה קשה

לעומת מוכרי החלומות והאשליות אני טוען (ויכול להוכיח) שבהחלט אפשר לעשות כסף מהבית דרך האינטרנט, אבל זה בוודאות ידרוש עבודה קשה, שזה מהמוכרי החלומות לא ירצו לומר לכם מהסיבה הפשוטה שאנשים לא אוהבים לשמוע את זה, אבל מה לעשות זאת האמת, איפה שיש כסף יש תחרות איפה שיש תחרות צריך לעבוד קשה בשביל להיות טוב יותר מהמתחרים. שורה תחתונה בשביל להרוויח כסף מהבית דרך האינטרנט חייבים גם לעבוד קשה.

התמדה וסבלנות

כמו בכל עסק גם עסקים באינטרנט לוקחים זמן, ולהרוויח הון בעזרת האינטרנט לוקח זמן, תלוי בפוטנציאל וההשקעה שלכם, בנישה שבחרתם, בעקומת הלמידה האישית, בכמות המאמצים והטעויות שתעשו ועוד. מה שבטוח זה שתקחו בחשבון שלא תוכלו לעזוב את העבודה הרגילה שלכם מיד, סביר להניח שזה יקח כמה חודשים, ואולי גם חודשים ארוכים או שנים. היתרון שיש באינטרנט זה שתוכלו להתחיל עסק אינטרנטי בזמן שאתם עדיין מתפקדים כשכירים במשרה מלאה, ועובדים בזמנכם הפנוי, בכל זאת יש 24 שעות ביממה, תישנו 6 ותעבדו 18 שעות, ואם אתם ישנים יותר מ6 שעות אז אני מציע שתישנו מהר יותר.

איך לעשות כסף באינטרנט?

היתרונות ביצירת הכנסה באופן עצמאי דרך האינטרנט

עצמאות, יכולת בחירה וחופש כלכלי

כאשר אנחנו רוכשים ידע ומקנים לעצמנו יכולות חדשות אשר מאפשרות לנו לייצר הכנסה באופן עצמאי אנחנו למעשה יוצרים לעצמנו עצמאות כלכלית, יש מקצועות שצריך ללמוד שנים ולהשקיע המון זמן ואנרגיה וקשה מאוד להיות בהם עצמאיים, הכוונה בלהיות עצמאי היא עצמאות או חופש בחירה שאין למרבית השכירים. ההבדל בין עובד לעבד היא יכולת הבחירה, לעבד אין שום יכולת בחירה ולמזלנו כבר אין עבדות מלאה כיום, אך עדיין יש רמה מסויימת של עבדות להרבה עובדים, מכיוון שאין להם אפשרות בחירה, או שיש להם אפשרות בחירה מוגבלת, לדוגמא עובד שלא יכול להסתדר כלכלית בלי הכנסה קבוע מכיוון שיש לו הרבה התחייבויות קודמות כמו משכנתא, ותשלומים אחרים כמו ארנונה, חשמל, הוצאות על משפחה וילדים, דמי מזונות לגרושים, רכב וליסינג והחזר הלוואות. עובד או עובדת כאלו לא יכולים להתפשר יותר מדי על שכר ובמקרים רבים אין לעובדים אלטרנטיבות רבות ביחס למקום העבודה הנוכחי שלהם ולכן חופש הבחירה שלהם מצטמצם עד מאוד.

גמישות בשעות העבודה

כאשר עובדים באופן עצמאי דרך האינטרנט אין מגבלה של שעות, אין משרד שצריך להגיע אליו, לא חייבים להספיק לשלוח מייל עד שעה מסויימת, הגמישות גדולה מאוד ויכולה להתאים במיוחד לאנשים שעובדים בחצי משרה, או אמהות שעובודת מהבית או סתם אנשים שלא מצחילי ם להתעורר ולתפקד לפני 11:00 בבוקר.

האפשרות לעבוד ולטייל בעולם

כאשר עובדים דרך מחשב נייד באופן עצמאי ניתן לעבוד מכל מקום שיש בו חיבור לאינטרנט, למעשה ניתן אפילו לחסוך עלויות במידה ועוברים למדינה זולה כמו הודו, תיאלנד או סיני במצרים השכנה. צורת חיים זו דורשת משמעת ועם זאת היא מאפשרת אורח חיים עשיר ומגוון עם נופים משתנים וחוויות רבות.

אין תקרת שכר

האפשרויות להכנסות למעשה הן בלתי מוגבלות ותלויות רק ביכולות האישיות שלך כמשווק, יזם מפתח או כל מה יכולת אחרת שבא ניתן להשתמש עבור יצירה של הכנסה אינטרנטית.

החסרונות בעבודה מהבית

לעבודה מהבית יש גם לא מעט חסרונות, והם משתנים בין אדם לאדם:

חוסר וודאות לגבי הכנסה עתידית

במקרים רבים קשה באופן יחסי ליצור וודאות כלכלית לעתיד מכיוון שאין ביטחון בהכנסות העתידיות כמו שיש לשכירים שיש להם זכויות עובדים, פיטורין ודמי אבטלה.

בדידות וחוסר ביחסי אנוש

לרוב זה נשמע מצחיק וזניח כי כל עוד לא חסר לנו משהו בחיים אנחנו לוקחים אותו כמובן מאילו ולא מעלים בדעתנו מה יקרה ואיך נגיב כאשר אותו דבר לא יהיה, אותו כנ"ל נכון גם לגבי מערכות יחסים שנוצרים באופן טבעי כאשר עובדים בעבודות קונבנציונליות כמו שירות לקוחות, עבודה משרדית, וכדומה. קיימת אינטראקציה יומיומית שמספקת לנו רובד  שלם של צרכים חברתיים. בסופו של יום מדובר בהחלטה אינדבידואלית, היא מתאימה לאנשים מסויימים שהיו סובלים ואומללים כשכירים ולאחרים היא פחות מתאימה כי הם רוצים וודאות ו/או מסגרת.

עקרון שלושת המשתנים ליצירת הכנסה באינטרנט

 

בכדי לייצר הכנסה באינטרנט ישנה משוואה המבוססת על שלושה משתנים עיקריים שחייבים להתקיים על מנת לאפשר יצירה של הכנסה ורווחים. העקרון הזה תקף גם לעולם שמחוץ לאינטרנט אך פשוט יותר למדידה באינטרנט.

  1. הכנסה עבור אספקת מוצר או שירותים באתר כמקור הכנסה: המשתנה הראשון הוא למעשה הדרך למוניטזציה של האתר, האופן שבו האתר מייצר הכנסות. קיימות דרכים רבות לייצר הכנסות באינטרנט, בין אם מדובר במכירה של מוצרים בעזרת אתרי סחר. מוצרים יכולים להיות פיזיים כמו ביגוד, ציוד אלקטרוני וכדומה או מוצרים וירטואליים כמו תוכנה, אחסון אתרים, הימורים, שטחי פרסום ועוד. בנוסף למוצרים ניתן למכור שירותים כמו שירותי עיצוב, שירותי תוכן, ואין ספור דוגמאות אחרות.
  2. מספר המבקרים באתר או באפליקציה: המשתנה השני הוא אחד המשתנים החשובים ביותר מכיוון שמוצר לבד ללא מבקרים רלוונטים לא מאפשר לייצר הכנסה, האנלוגיה הטובה ביותר היא לדמות אתר לחנות פיזית, ולחשוב שמבקרים באתר הם כמו לקוחות שמבקרים בחנות, אם אין מבקרים לא יהיו מכירות. למעשה אפשר אפילו לומר שחנות עם מבקרים בלי מוצר עדיפה על חנות עם מוצר בלי מבקרים, מכיוון שהחלק המורכב יותר הוא לגרום למבקרים (רלוונטיים) להגיע לאתר או לחנות, המוצר הוא החלק הפשוט יותר בין השניים.
  3. אחוז המרת רכישה/פעולה שמייצרת הכנסה: החישוב של רווח ממוצע לכל גולש שנכנס לאתר. למעשה ניתן לכמת משתנה זה בעזרת המרה (Conversion) שמודדת את הגולשים אשר מבצעים רכישה או פעולה אחרת באתר שגורמת ליצירת הכנסה.

איפה מתחילים  – שאלות בסיסיות שכל עסק אינטרנטי צריך לענות עליו?

מה המוצר שאני מוכר ואיזה ערך זה מספק ללקוחות?

שאלה בסיסית שמגדירה את מהות העסק שלנו, בין אם מדובר באתר עם מוצר או שירות ובין אם מדובר בבלוג שלא מוכר שום מוצר, עדיין צריך לספק צורך מסויים עבור הגולשים ועבור הלקוחות.

מה ערוצי השיווק היעילים ביותר עבור העסק שלי?

קיימים מספר ערוצי שיווק באינטרנט מרכזיים וכולם יכולים להיות מקור לתנועה/גולשים/מבקרים לאתר אך לא כולם יהיו אפקטיביים באותה מידה, זאת אומרת שאחוז ההמרה שלהם יהיה שונה (אחוז ההמרה הוא היחס שבין כמות הביקורים לכמות הרכישות), בנוסף לאחוז המרה שונה גם יהיה הבדך במחיר, בערוץ שיווק אחד המחיר לאותה כמות ביקורים לא תהיה שווה למחיר של אותה כמות ביקורים בערוץ שיווק אחר, לדוגמא: עלות של 1000 כניסות מגולשים שהגיעו מפייסבוק לא יהיה אותו מחיר של 1000 גולשים שהגיעו מלינקדאין, למעשה גם בתוך אותו ערוץ שיווק למשל בפייסבוק, יהיה הבדל במחירים לפי טירגוט (מיקוד או פילוח), העלות למבקר בגיל 30-50 בארצות הברית יהיה גבוה יותר מאשר גולש בן 17 מקאבול אפגניסטן, והסיבה פשוטה, כח הקנייה של גולש אמריקאי גבוהה במאות אחוזים מאשר מדינות עניות ובהתאם לכך המחיר לקליק (ביקור).

מי המתחרים הישירים שלי?

לכל עסק, אבל לכל עסק יש מתחרים ישירים או עקיפים, גם אם אתם חושבים שאין דביר להניח שיש, ואם אתם הראשונים בשוק אז עדיין אין מתחרים, ברגע שאחרים יראו שיש פוטנציאל יהיו מתחרים ואם עדיין לא יהיו אז כנרהא שאין פוטנצאיל עסקי. לכן חשוב מאוד להבין מי המתחרים שלי ואיזה תועלות וערכים הם ממלאים ללקוחות שלהם. זו שאלה חשובה שעוזרת לנו למצב את העסק ביחס למתחרים ולהבין את היתרונות והחסרונות שלנו ותעזור לנו להבין לאיזה כיוון כדאי לעסק להתפתח.

מה המוצרים האלטרנטביים לשירות, מוצר או לעסק שאני מציע?

מלבד למתחרים הישירים לרוב יש גם מתחרים עקיפים, כאלה שלא מציעים את אותו מוצר או שירות אבל נותנים מענה לאותו הצורך עבור הלקוחות/גולשים. חשוב להבין ולהכיר אותם בכדי למצב אותנו מול האלטרנטיבות, דוגמא מעולם העסקי םהלא וירטואלי: אם יש בקניון רק בית קולנוע אחד אפשר לומר שאין לו מתחרים בקניון הזה, אבל זה לא אומר שאין לו אלטרנטיבות או מוצרים חלופיים כמו למשל בית קפה, שני בתי העסק עונים על הצורך של פנאי, ובמידה באחד מהם יקר מאוד אז השני יכול להוות אלטרנטיבה לפחות לחלק מהלקוחות.

איזה גורמים חיצוניים (בלתי תלויים) משפיעים על הצלחת העסק?

לעיתים בסיס העסק מושטט על שירות או ספק חיצוני, זה נפוץ מאוד בעולם האינטרנט בעיקר בגלל שיש גופי ענק (חלקם מונופולים) כמו גוגל, פייסבוק, אפל וכדומה. חשוב להבין אם יש תלות באחד מהספקים הללו בכדי לנסות להמעיט את התלות או לי צור אלטרנטיבה לספק הזה, לדוגמא: היו אתרי הימורים שפרסמו את האתרים שלהם בעזרת מערכת הפרסום של גוגל בתקציבי ענק, כל זה עבד עד שיום אחד גוגל הודיע כי היא מפסיקה מיידית לאפשר פרסום של אתרי הימורים ברשת הפרסום שלה, אותם אתרים שהתבססו אך ורק על ערוץ שיווק זה קרסו ואיבדו את מקוד הכניסות העיקרי שלהם. לכן חשוב לבודד את הגורמים הללו ולמצוא דרך להפחית את ההשפעה שלהם על ההצלחה של העסק.

 אם המאמר עזר לכם אתם מוזמנים לפנות אלי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *