תוכן עניינים

מבוא לוורדפרס

מה זה וורדפרס?

חוסר ההבנה על מה זה וורדפרס, מה זה מערכת לניהול תוכן (CMS), מה ההבדל בין wordpress.com ו wordpress.org נפוץ מאוד וחוסר ההבנה הזו גורם לבעלי עסקים ובעלי אתרים או סתם למי שרוצה לבנות אתר לעשות החלטות שגויות, לבזבז זמן יקר, או להוציא סכומים מיותרים עד ואם הם מגיעים לפתרון המתאים עבורם, ברוב המקרים (הסטנדרטיים) וורדפרס הוא הפתרון היעיל ביותר ושווה לקרוא את מיתוסים על וורדפרס שעושה סדר בבלגן.

למי מתאים וורדפרס?

סוגי אתרים בוורדפרס ללא התאמה ייחודית או עבודת פיתוח מותאמת:

  • אתר תדמית/ אתר לעסק

בעזרת וורדפרס אפשר לבנות אתר תדמית או אתר עסקי הכולל עמוד בית, צור קשר, אודות, גלריה, שירותי החברה ובלוג. כמובן שניתן להוסיף עוד עמודים באופן פשוט יחסית ללא צורך או ידע בתכנות. תפרון זה מתאים למרבית העסקים שצריכים סוג של אתר שיהווה כרטיס ביקור אינטרנטי + דרך לגולשים ליצור קשר, להתרשם מהמוצרים או השירותים שהעסק מציע, ומאפשר גם חשיפה לקהלים חדשים בעזרת מנועי חיפוש,

  • חנות אינטרנטית

בעזרת ווקומרס, תוסף חינמי (עם תוספות והתאמות בתשלום) שהופך כל אתר וורדפרס לחנות עם אפשרויות סליקה מלאה, כולל רכישה בעזרת כרטיס אשראי, פייפל או העברה בנקאית. ווקומרס נמצא בשלב מתקדם וכעת הוא הפתרון המוכן הפופולרי ביותר להתחיל חנות אינטרנטית בעלויות מזעריות.

  • אתר קטלוגי

בדומה לחנות אינטרנטית, קיימת גם אופציה לאתר קטלוגי, שלמעשה הוא כמעט זהה לחנות רק שבו אין אפשרות לרכישה, זאת אומרת שיש קטלוג מוצרים ללא כפתור רכישה. אופציה פשוטה וקלה למי שלא רוצה להתעסק עם סליקה ויש לו מלאי של מוצרים או שירותים.

  • בלוג

הייעוד המקורי של וורדפרס היה בלוג, ההבדל של בלוג מאתר רגיל הוא התיעוד לפי: תאריך, כותב, קטגוריות ותגיות. ולמעשה כך בלוג משמש כסוג של יומן (או לוג). כיום אין חובה להשתמש בוורדפרס כבלוג, אלא זו רק אפשרות.

  • אתר בהתאמה אישית

  • דוגמאות לאתרי וורדפרס

אפשר לראות דוגמאות רשמיות באתר של וורדפרס אתרים כמו האתר תרומות של אובמה, האתר של הבית הלבן, האתר של אלניס מוריסט, ווג, האתר הרשמי של שבדיה, האתר של סוני מוזיקה ועוד רבים.

איזה חלופות יש לוורדפרס?

קיימות עוד מערכות לניהול תוכן קוד פתוח בחינם או בתשלום כמו: ג'ומלה, דרופל, וגם פתרונת של קוד סגור בחינם או בתשלום כמו: וויקס (הישראלים), Square Space.

אם אתם לא יודעים מה זה קוד פתוח ומה זה קוד סגור ואיך זה משפיע עליכים קראו גם השוואה בין וויקס מול וורדפרס.

וורדפרס מחירים

כמו שכבר אפשר להבין ממספר האפשרויות של סוגי האתרים השונים שניתן לבנות עם וורדפרס אפשר להבין שגם התמחור לאתרי וורדפרס יכול לנוע מאוד במחירים, בין אם מדובר באתר תדמית פשוט שבונים לבד ובחינם , או אתר תדמית פשוט בעזרת תבנית מוכנה ללא התאמות ע"י בונה אתרי וורדפרס (לא מפתח) שיכול לגבות כמה אלפי שקלים בודדים (בסקלה הנמוכה) ועד לעשרות אלפי (וגם מאות אלפי שקלים) לאתרי סחר מורכבים הכוללים התאמות אישיות רבות. עדיין סביר להניח שגם במקרים הללו המחיר יהיה נמוך יחסית לאלטרנטיבות של פיתוח עצמאי מאפס או בעזרת מערכות ניהול אחרות שלא מתקדמות וגמישות כמו וורדפרס.

האם וורדפרס מתאים לקידום אתרים?

במילה אחת: כן, בשתי מילים: ברור שכן, בכמה מילים: אין מערכת מתאימה יותר לקידום אתרים בגוגל מאשר וורדפרס, וזאת מהסיבה שזה נראה שאפילו גוגל מתאים את עצמו ואת האלגוריתם חיפוש לאתרי וורדפרס וזאת מהסיבה הפשוטה שמעל ל20% מסך האתרים ברשת בנויים על וורדפרס ולכן ישכילו לעשות המהנדסים בגוגל אם יתאימו (במידה מסויימת) את האלגוריתם חיפוש לאופי ההתנהגות של אתרי וורדפרס, וכמובן שגם ההפך הוא נון שמפתחי וורדפרס התאימו את המערכת כך שהגדרות ברירת המחדל שלה מותאמות לקידום האתר.

הגדרת תוסף SEO

 

איך מתחילים ללמוד וורדפרס?

ללמוד וורדפרס לבד

שאלה שחוזרת על עצמה לא מעט היא האם כדאי או אפשר ללמוד וורדפרס לבד, במהות בגלל שוורדפרס מבוסס על קהילה של שיתוף מידע בחינם אז גם הלמידה של הפלטפורמה יחסית קלה ואפשרית באופן עצמאי, למעשה כל מי שעוסק בוורדפרס למחייתו חייב להמשיך וללמוד לבד את השינויים והעדכונים הרלוונטיים עבורו. לא חסר מידע באינטרנט במאפשר ללמוד וורדפרס לבד (כמו הבלוג הזה), צריך רמה מסויימת של ידע טכני ואם רוצים להיות מתכנתי וורדפרס (ולא רק בונים בעזרת תבנית) אז חייבים להכיר שפות תכנות: PHP, CSS, HTML, Javascript, jquery ועוד.

כמה קל להוסיף עמודים חדשים:

 

תוספי וורדפרס (Plugins)

תוספים של וורדפרס הם למעשה קטעי קוד אשר נכתבו על ידי מתכנתים חיצוניים עצמאיים או חברות אשר שיתפו את הקוד שלהם עם מאגר הקודים של וורדפרס, הקוד נבנה לפי הנחיות ומגבלות אשר מונעות (ככל הניתן) וירוסים, קוד זדוני, וקוד ברמה נמוכה כולל התנגשויות קוד בין תוספים ותבניות.

היתרון העצום של התוספים הוא שיתוף הידע והיכולות של מספר רב של מפתחים, שכל אחד תורם מעט ביחד ניתן לעשות המון. נכון ליוני 2018 יש מעל ל55,000 תוספים בחינם, או תוספים שהם גם בחינם עם אפשרות לגרסה מלאה/מתקדמת בתשלום (מה שנקרא פרימיום Freemium).

תבניות (Themes)

כמו תוספים גם תבניות יש חינם בוורדפרס, אם תוספים אחראיים על פונקציונאליות כמו צור קשר, כפתורי שיתוף, חנות וירטואלית, הקטנת תמונות, מניעת ספאם וכו' אז תבניות אחראיות על העיצוב הכללי של האתר. וגם בתבניות יש בחינם ובתשלום, לרוב אין בעיה להשתמש בתבניות חינמיות אך בדרך כלל התבניות בתשלום נראות מקצועיות יותר ובעלות חופש עיצובי גודל יותר.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *