לפני שמתחילים

קיימים מאות פרמטרים המשפיעים על קידום האתר ועמוד אינטרנט מסויים, האלגוריתם של גוגל לא מפורסם ומקדמי אתרים יכולים רק לעשות תהליכים של ניסוי וטעייה בכדי להבין מה עובד ומה לא. עם זאת יש הרבה מאוד שאנחנו יודעים גם מדוברים רשמיים של גוגל וגם מנסיון של אלפי אנשי שיווק בעולם מאז שהתחיל המקצוע של קידום במנועי חיפוש. בחרתי להגביל את עצמי ב 25 נקודות ולא יותר, מטעמים פרקטיים ונוחות לקורא. חלק מהנקודות ניתן לפרט יותר ולחלק אותם לעוד ועוד נקודות, ברמת העקרון 25 הנקודות הללו מכסות את עיקר עבודת הקידום בתוך האתר (On Page Optimization).

תוכן עניינים

תגיות מטא META TAGS

כותרת מטא META TITLE

אחד הסיגנלים הפשוטים והחשובים ביותר שיש באופטימזציה בתוך האתר, הכותרת צריכה להחיל את מילת או מילות המפתח שנרצה לקדם עבור העמוד הספציפי (רצוי באופן מדוייק), יש לשקול לשלב הנעה לפעולה בכותרת , אורך הכותרת צריך להיות בין 50-60 תווים, מתחת ל55 תווים כמעט תמיד יוצג הכותרת באופן מלא בתוצאות החיפוש, עם זאת נרצה לרוב למצות את האורך שגוגל מאפשרים לנו בכותרת ולכתוב לפחות 55 תווים.  הסבר נוסף באתר של המקדם עם השפם המגוחך.

 

תיאור מטא META DESCRIPTION

תיאור שיווקי שיקנה את הגולש להכנס לתוצאה, גוגל הודיעו באופן רשמי עוד בשנת 2010 שהאלגוריתם חיפוש שלהם לא עושה שימוש בתיאור כסיגנל לדירוג בתוצאות, עם זאת יש הרבה מקדמים שחושבים שזה תורם, מה שבטוח זה שאת התיאור רואים בדף התוצאות בגוגל ותיאור טוב יכול לגרום לגולש להקליק ולהכנס לאתר, לכן יש חשיבות לתיאור שיווקי וייחודי שיפתה את הגולש להכנס לאתר.

בדיקת ROBOTS.TXT

האם העמוד הספציפי או כל האתר חסום בעזרת קובץ רובוטס (בעמוד או בקובץ חיצוני), או לחלופין האם יש בתוך העמוד תגית מטא מסוג  <meta name="robots" content="noindex"> תגית זו אומרת למנועי חיפוש שלא לאנדקס את העמוד הספציפי.

 

CANONICAL – תגית קנוניקל במידת הצורך

השימוש המקורי של התגית נעשית עבור תוכן כפול ולמעשה אומרת למנועי חיפוש: תתעלם מהתוכן שנמצא כאן ותתיחס לתוכן שבקישור הקנוני שבעמוד.  במידה ומדובר באתר וורדפרס, אז עשו לנו את החיים קלים כי כבר בברירת המחדל של וורדפרס יש שימוש בCANONICAL עצמי. ונראה משהו כזה:

"<link rel="canonical" href="https://he.seokru.com/"/>

 

תגית שפה href-lang לאתרים רב לשוניים

סעיף זה רלוונטי רק במידה ועוסקים באתר הבנוי במספר שפות, מבנים אפשריים:

  • שימוש בתיקיות: seokru.com – seokru.com/en
  • שימוש בסאב דומיינים: he.seokru.com – en.seokru.com
  • שימוש בסיומות דומיניים שונים: seokru.com – seokru.co.il

בכל אחד מהמקרים נרצה להוסיף תגית מסוג זה, לדוגמא:

<link rel="alternate" href="https://he.seokru.com/en/" hreflang="en-us" />

כותרות H וחלוקה קלה לגולש

חלוקה נכונה לכותרות ותת כותרות לפי הצורך, החלוקה צריכה לעזור לגולש להתמצא בתוכן ולהגיע באופן קל ופשוט למידע הספציפי שהוא חיפש בכל התוכן. למרבית העמודים צריך להיות H1 שיופיע פעם אחת. שאר הכותרות צריכות להופיע לפי צורך H2 – H6.

 

נושא/מילת מפתח מופיעה בתוכן ובחלק מהכותרות

לרוב תופיע מילת המפתח שנבחר לקדם באופן טבעי בכותרת של העמוד ובחלק מתת הכותרות, ההמלצות הרשמיות של גוגל הן לכתוב באופן טבעי והאלגוריתם ידאג לכל השאר, תמיד טוב לשים לב שמילת המפתח מופיע בצורה הכי מחופשת שלה או בצורה שהכי מובנת לגולשים ולגוגל.

חשוב לשים לב לעדכונים של גוגל שמחפשים להעניש אתרים שעברו אופטימזציית יתר (Over optimization penalty)

כותרות "טבעיות" בשפה אנושית

כותרת טבעית צריכה להשמע טוב כאשר אומרים אותה בקול רם, לעומת כותרת שנכתבה במחשבה יחידה עבור שיפור הדירוגים בתוצאות החיפוש. דוגמא לכותרת לא טבעית: "מקדם אתרים תל אביב | קידום אתרים בתל אביב | קידום אתרים תל אביב".

 

שיפור זמני טעינה Page Speed

חיבור קבצי CSS וקבצי Javascript (במידת האפשר), בכדי לדאוג שהאתר יטען כמה שיותר מהר, נרצה לצמצמם את מספר הבקשות לטעינת קבצים בכל פנייה לשרת, כל קובץ סטטי יוצר פנייה משלו, ז"א שאם בעמוד מסויים יש 3 קבצי JS + 3 קבצי CSS יהיו לפחות 6 בקשות, במידה ונוכל לצמצם לקובץ JS אחד וקובץ CSS אחד אז יהיו 2 בקשות בכל פנייה במקום 6.

צמצום רווחים בקבצים סטטיים (html, css, javascript) בעזרת MINIFY

הסרת הרווחים מאפשרת טעינה מהירה יותר של כל קובץ.

אופטימזציה לתמונות

איכות התמונה צריכה להתאים לגודל שבא התמונה מוצגת, תמונה קטנה מדי (לא מספיק KB) תראה לא מספיק חדה ומפוקסלת, לעמות זאת תמונה גדולה מדי לא תראה יותר טוב ורק תצרוך יותר מדי משאבים מהשרת. לכן יש לדאוג לעשות אופטימזציה לתמונות כך שמשקלן יהיה לפי הצורך.
כלי חינם לאופטימזציית תמונות און ליין – Tiny-Png

תוסף חינם לוורדפרס לאופטימזציית תמונות

טעינה מאוחרת של מדיה בעזרת Lazy load

התמונות שמופיעות מתחת לקו הגלילה יכולות להיטען אחרונות מכיוון שזה לא פוגע בחווית הגלישה, השימוש בLazy Load טוען את התמונות הללו רק בזמן שגוללים לאזור שבהן התמונות נמצאות וכך מאיצות את הטעינה הראשונית של העמוד.

 

שימוש בגרסה/עותק שמור – Cache

השימוש בזכרון מטמון (עותק שמור CACHE) הפך הכרחי בכדי לשפר את זמן הטעינה של האתר + להוריד את העומסים והעלויות של השרת.

  • זכרון מטמון בדפדפן של הגולש Browser cache
  • זכרון מטמון של אובייקטים – Object Cache
  • האצת עמודים דימניים בעזרת Varnish Cache

 

תוספים מומלצים לעותק שמור / זכרון מטמון  בוורדפרס

 

כלים לבדיקת מהירות האתר

 

התאמה לטלפונים ניידים – רספונסיביות או עמוד אלטרנטיבי

לפי ההנחיות הרשמיות של גוגל יש דרישה שאתרים יתאימו גם למכשירים ניידים (Mobile friendly), האפשרות של אתר רספונסיבי (אתר שמתאים את עצמו לכל רוחב מסך) היא המלצה שגוגל מאמצים ואומרים שבמרבית המקרים מדובר בהחלטה טובה, במידה והשימוש באתר משנה מאוד לפי סוג המכשיר אז יש לשקול אתר נפרד למחשבים ולטלפונים ניידים.

 

שימוש בפירורי לחם מיקרודטה או rdfa

פירוט הפרוטוקל לפי schema.org

בדיקה שגוגל אנליטיקס (או כלי ניטור אחר) מותקן כראוי

האם הותקן באתר קוד של גוגל אנליטיקס והאם הותקן בכל העמודים באתר קוד של גוגל אנליטיקס.

כניסות בזמן אמת - גוגל אנאליטיקס
כניסות בזמן אמת – גוגל אנאליטיקס

 

בדיקה בWMT / Google Search Console מותקן

מדריך להתקנת (Google search console (Web masters tools.

נוכל לסרוק עמוד חדש שפורסם באתר בעזרת כלי מנהל האתרים של גוגל.

מפת אתר XML דינמית

האם יש מפת אתר (XML sitemap) תקינה המציגה את כל העמודים באתר.
חשוב לזכור שגוגל מציגים מגבלת גודל לכל מפת אתר בודדת, של 50MB, ועד 50,000 כתובות URL.
הנחיות רשמיות של גוגל לבניית מפת אתר.

 

שגיאות שרת 500

סעיף זה הוא סעיף רוחבי לאתר שלם – יש לבדוק שלאתר אין שגיאות 500 (שגיאות שרת) אשר נוסעים מאי זמינות של האתר גם לגולשים ולמנועי חיפוש, עקב עומס, התקפות, הגדרות לא נכונות וכו'.

 

שגיאות 404 – עמוד לא נמצא

עמודים לא נמצאים (שגיאת 404) יכולות להיגרם ממגוון סיבות, החל מקישורים לא תקינים לאתר, תוספים, תבניות או קוד לא תקין שיוצר באופן אוטומטי קישורים לעמודים שלא קיימים, עמודים שנמחקו, כתובות שהשתנו וכו'.

 

הפניות 301/302

יש לבדוק איזה הפניות קיימות, האם הם תקינות ומפנות לאן שהן אמורות להפנות. המטרה של הפניות 301/302 היא לומר למנועי החיפוש שעמוד (URL) מסויים באתר עבר מקום, או למעשה החליף כתובת. זה נכון במידה ומבצעים החלפת דומיין, או במקרה שמוחקים עמוד ישן ומחליפים אותו בעמוד חדש בתוך אותו אתר.

כפתורי שיתוף חברתי

לתת לגולשים את האפשרות לשתף את העמודים באתר שלנו בעזרת רשתות חברתיות כבר מזמן הפך לסטנדרט, ונרצה כמעט באופן אוטומטי להוסיף כפתורי שיתוף לרשתות החברתיות הכי רלוונטיות עבור האתר הספציפי.

 

אופטימזציה לתמונות

יש לעשות שימוש בתגיות ALT + TITLE בתמונות, ניתן גם להוסיף CAPTION (טקסט תיאור מתחת לתמונה).

משקל התמונה – ראו סעיף 7

 

האם יש קישורים שבורים בעמוד?

נבדוק האם יש בעמוד קישורים המובילים לעמודים שלא נמצאים או טוענים קבצים שלא קיימים (תוחזר תגובת שרת מסוג 404) בדיקה סלקטיבית לעמוד מסויים עם אתרים כמו: http://www.deadlinkchecker.com
או בדיקה גורפת לאתר עם תוכנה חינמית כמו Screaming frog.

 

כתובות ידידותיות Friendly URL

ניתן להכניס את מילת המפתח בכתובת הידידותית ועדיף באופן הגיוני, באתר שלי העדפתי שלא להשתמש בכתובות ידידותיות עקב נושאי תחזוקת שרתים, החשיבות של פרמטר זה לא מאוד גדולה ולרוב היא מומלצת מכיוון שהיא נעשית אוטומטית בוורדפרס לפי כותרת העמוד.

 

איכות התוכן

עמידה בדרישות של אלגוריתם פנדה הבודק מקוריות תוכן, שגיאות כתיב ושגיאות תחביר באתר,

כלי חינם לבדיקת העתקת תכנים: http://smallseotools.com/plagiarism-checker
כלי בתשלום לבדיקת העתקת תוכן באתר שלם: http://www.copyscape.com
או פשוט בעזרת חיפוש ידני בגוגל: "חיפוש קטע טקסט בגוגל המתחיל ומסתיים עם גרשיים"

 

קישורים חבויים, קישורים בטקסט קטן, קישורים בטקסט עם צבע זהה לרקע

לאחר פרסום של עמוד , או כבדיקה כללית לכלל האתר תמיד חשוב לבדוק שיש אחידות בפורמט של הטקסט, וגם שאין בעיה של קישורים חבויים (display: none תקין) למשל קישורים שמוסתים לצד, או קישורים מפונט קטן מאוד, או קישורים עם צבע זהה לצבע הרקע. אלו בדיקות שהאלגוריתם של גוגל מכיר ומזהה ומדרג בהתאם, מבחינת גוגל הוא רואה ניסוי של מיסוך תוכן (Cloaking) בזה שמציגים תוכן מסויים לגולש ותוכן אחר למנועי החיפוש.

 

נגישות העמוד לגולש ולמנועי החיפוש

האם העמוד נגיש לגולשים ולמנועי החיפוש? כמה קליקים מעמוד הבית צריך בשביל להגיע לעמוד מסויים, נרצה להנגיש כמה שיותר את העמודים שהניווט יהיה קל, נוכל לעשות זאת בעזרת תפריטים ותתי תפריטים, תפריט עליון, תפריט ראשי, תפריט צדדי ותפריט תחתון, ניווט בעזרת פירורי לחם, ענן תגיות, קישורים פנימיים ותיבת חיפוש.

 

עמוד 404 ידידותי

האם יש עמוד 404 ידידותי? (מומלץ שיהיה חיפוש, וקישור חזרה לעמוד הבית או עמודים מובילים אחרים, בכדי לשמר גולשים בתוך האתר.

 

בדיקת כפילות תוכן באתר

קיימות הרבה אפשרויות לכפילות תוכן באתר, למשל עם ובלי WWW, עם ובלי HTTPS , עם ובלי / בסוף הכתובת ו עם או בלי index.html, במידה ויש כפילות באתר הפתרון נמצא בסעיף 15 בעזרת בפניות 301 בכדי למנוע כפילויות.

סריקה

  • האם גוגל סרק את העמוד?
  • האם הוא מציג אותו באינדקס?
  • האם גוגל קורא את העמוד / אתר באופן תקין?

במידה ונרצה לראות אם גוגל רואה את האתר באופן תקין, נוכל לבקש מגוגל לעשות Fetch and render ("אחזר והגש" בתרגום חופשי)

נוכל לבקש מגוגל לסרוק עמוד מסויים בעזרת    Google search console > Crawl > Fetch as google

אחזר כגוגל
אחזר כגוגל

במידה ואנחנו לא בטוחים אם גוגל סרק ומציג עמוד מסויים תמיד נוכל להשתמש באופרטור מסוג Site: בכדי לבדוק אם גוגל סרק URL מסויים. למשל site:he.seokru.com/guides/598.

 

גרסת AMP (אמרתי 25 נקודות ולא עמדתי בהבטחה)

פרוטוקול (AMP (ACCELERATED MOBILE PAGES נוצר במטרה להנגיש את האינטרנט עבור גלישה סלולרית, המטרה היא שיפור חווית הגלישה בכך שהגלישה תהיה מהירה יותר בטלפונים חכמים, זה נעשה בעזרת הוספה גרסת AMP לכל עמוד באתר, הטכנולוגיה עובדת בכך שעמודי AMP צריכים לעמוד במספר דרישות שגומרמות לעמודים להיטען מהר יותר בכך שמגבילים את סוגי האלמנטים שיכולים להופיע בעמודי AMP + להיטען משרתים של גוגל שהם מותאמים ומהירים במיוחד.
קראו עוד על כלים לקידום אתרים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *